Mart 01, 2014

Havuçlu cevizli kek

malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı yağ
  • 1 orta boy havuç
  • 1/2 bardak dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 3 bardak kadar tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır 
Yağ  ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir
Kalan tüm malzemeler karıştırılıp kalıba alınır
Not: Kalıptan kolay çıkması için ,iyice yağlayıp un serpiyorum kalıba ve soğuyunca ters çeviriyorum.
180 derecede 45 dak.Kürdan batırarak piştiğini anlayabilirsiniz.


1 Günde Çok Pratik Turşu

malzemeler

  • 1 kg.kırmızı biber
  • 2 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 1/2su bardağı. zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tuz

yapılışı;
malzemeler karıştırılıp 5 dk. kaynatılır. Soğuduktan sonra bir kavanoza koyup içine istediğiniz kadar sarımsak koyun üzerini basana kadar sirke ilave edin kapağı kapatın. 1 gün sonra yiyebilirsiniz.
afiyet olsun..
Not: Biberin cinsini bilmiyorum ama küçük kırmızı biberler çok lezzetli oluyor.Büyüklerle de denedim ama aynı tadı alamadım.