Ağustos 16, 2016

Ballı -aleo veralı içecek

Doçent Doktor Ayşegül Yıldız Ünal'ın paylaşımı dır.. Detaylıca açıklamış...Teşekkür ederiz...

ALOE VERA JEL İÇECEK-BALLI

LR’ ın bana göre acil durum setinden sonraki en “vatana, millete ve dahi insanlığa hayırlı” ürünleri jel içecekleridir. Aşağıdaki yazımı okuyunca sizin de bana hak vereceğinizi umarak başlıyorum anlatmaya :)

Öncelikle ilk sırada, önemle, vurguyla söylenmesi gereken, bu içeceklere “öcü” gibi yaklaşılmaması gerektiği. Tabi ki biz yıllarca sahte, ne idüğü belirsiz sözde gıda takviyesi ürünlerinden milletçe çok çektiğimiz için bu yaklaşımı çok yadırgamamak gerekir. Ama yine de bunu, en azından bir Alman firması olarak LR’ın kalitesine, sertifikalarıyla, kalite mühürleriyle verdiği güvene sığınarak biraz da olsa yıkmalıyız. Hadi ben de size ufak bir “bilim ışığı” yakıyım yine, sağ üst köşeden gelsin, gözünüzü almasın:)

Aloe vera jelini oral olarak yani ağız yoluyla alıp metabolizmaya kattığımızda içeride neler oluyor, görelim;

1- Eğer Tip 2 diyabetten muzdarip isek ve aloe vera jel içeceği en az 12 hafta, yani 3 ay kullanırsak, kan şekerimizin normal sınırlar içerisine gerilediğini çok rahat görebiliriz. Burada insüline bağımlı, yani doğuştan gelen Tip 1 diyabet hastası olmamak gerektiğinin altını çiziyorum (Meika Foster, Duncan Hunter, and Samir Samman, Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Chapter 3: Evaluation of the Nutritional and Metabolic Effects of Aloe vera, 2011.).

2- Kötü beslenme veya obeziyete bağlı hiperglisemi (yüksek kan şekeri) ve hiperlipidemi (trigliserid gibi kan yağlarının yükselmesi)  durumlarında yine 8-12 haftalık, yani 2-3 aylık kullanımda kan şekeri ve özellikle kandaki trigliserid seviyesinin normal düzeye gerilemesi kuvvetle muhtemeldir (Meika Foster, Duncan Hunter, and Samir Samman, Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Chapter 3: Evaluation of the Nutritional and Metabolic Effects of Aloe vera, 2011.).

3- Bi tane de bomba patlatıyım; Aloe Vera Jeli düzenli olarak 90 gün yani 3 ay boyunca kullanıldığında yüzdeki kırışıkların azaldığı ve cilt elastikiyetinin yüksek oranda arttığı görülmüş! Aloe vera bunu kolajen gibi cilt yapı taşlarının üretimini arttırarak yapıyor, yani onun için iş bile değil :) (Cho, S. et al., Dietary Aloe Vera Supplementation Improves Facial Wrinkles and Elasticity and It Increases the Type I Procollagen Gene Expression in Human Skin in vivo, Ann Dermatol (Seoul) Vol. 21, No. 1, 2009 ). Kolajen üretimindeki artışı aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz.

4- Aloe vera jel içeceği 2-3 hafta süre ile düzenli olarak kullandığımızda tüm bağışıklık sistemimiz adeta sel olup akıyor, bağışıklık hücreleri çoğalmaya ve yabancı maddelerle (bakteri, virüs vb.) karşılaştığında onlara karşı savunma maddelerini (antikorları) kat kat fazla üretmeye başlıyorlar (Balan B.J. et al., Oral administration of Aloe vera gel, anti-microbial and anti-inflammatory herbal remedy, stimulates cell-mediated immunity and antibody production in a mouse model, Cent Eur J Immunol. 2014; 39(2): 125–130).Bu da aloe vera içeceklerin bağışıklığı güçlendirici, anti-bakteriyel, anti-viral etkisini kanıtlıyor.

5- İltihaplı bağırsak hastalıklarında, özellikle ülseratif kolit gibi durumlarda aloe vera jel içeceği 4 hafta süre ile kullandığımızda hem bağırsak dokusunda iyileşme hem de hastaların şikayetlerinde belirgin şekilde azalma olduğu ve bu etkinin bu tür bağırsak hastalıklarında en sık kullanılan “mesalazine” adlı ilacın etkisiyle eş değer olduğu görülmüştür (Langmead L. et al., Randomized, double-blind, placebo-controlled trial of oral aloe vera gel for active ulcerative colitis, Aliment Pharmacol Ther 2004; 19: 739–747).

6- Aloe vera jelini 14 gün boyunca düzenli kullandığımızda kanımızdaki toplam anti-oksidant kapasitesinde oldukça belirgin bir artış görülecektir (Journal of Complementary and Integrative Medicine. Volume 12, Issue 2, Pages 159–164) Bu da aloe vera jel içeceğinin, çeşitli nedenlerle metabolizmamızda oluşan ve kan dolaşımımıza katılarak üzerimizde toksik etki yaratacak olan zararlı maddelerden bizi kurtaracak olan süper kahraman olduğunu gösteriyor :)

Sizce de tüm bunlardan sonra Aloe Vera Ballı içeceğimiz bir şansı hak etmiyor mu? :) Yine aynı şeyi söylüyorum ve huzurdan çekiliyorum; “İÇELİM, GÜZELLEŞELİM!”
Bilgi için;melekilelr@gmail.com