- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı yağ
- 1 orta boy havuç
- 1/2 bardak dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 su bardağı süt
- 3 bardak kadar tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır
Yağ ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir
Kalan tüm malzemeler karıştırılıp kalıba alınır
Not: Kalıptan kolay çıkması için ,iyice yağlayıp un serpiyorum kalıba ve soğuyunca ters çeviriyorum.
180 derecede 45 dak.Kürdan batırarak piştiğini anlayabilirsiniz.
180 derecede 45 dak.Kürdan batırarak piştiğini anlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder