Ocak 31, 2014
kahvaltılık çörek
malzemeler
NOT:Yağ ölçü olarak yok .Ben sadece yoğururken elimden hamuru ayırmak için 1-2 yemek kaşığı kullandım.
NOT:Unu yarı yarıya normal un ile kapattırabilirsiniz
Hamuru yoğurup dinlendirin. Sonra hamuru uzunca bir rulo yapın.Ruloyu elinizle yayarak açın ortasına peyniri koyup ruloyu kapatın.Sonra uzun hamurdan bir yarim daire yapıp üzerine yumurta sarisi çörek otu ve susam serpin
175 ºc de 30 dakika kadar pisirin
- maya
- yumurta (akı içine sarisi dışına)
- yogurt 1bardak
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- aldigi kadar tam buğday unu
- içi icin peynir ve maydanoz
NOT:Yağ ölçü olarak yok .Ben sadece yoğururken elimden hamuru ayırmak için 1-2 yemek kaşığı kullandım.
NOT:Unu yarı yarıya normal un ile kapattırabilirsiniz
Hamuru yoğurup dinlendirin. Sonra hamuru uzunca bir rulo yapın.Ruloyu elinizle yayarak açın ortasına peyniri koyup ruloyu kapatın.Sonra uzun hamurdan bir yarim daire yapıp üzerine yumurta sarisi çörek otu ve susam serpin
175 ºc de 30 dakika kadar pisirin
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)